Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: tesıs yonetımı ve ısletmesı  (Okunma Sayısı 969 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mussusi
Yeni Üye
*

Sınıf: 2

« : 13 Temmuz 2009, 22:14:49 »

merhaba arkadaslar.tesıs yonetımı ve ısletmesı stajımı yapmaya baslayalı 1 hafta oldu..fakat kafamda bazı soru ısaretlerı olustu.. ılk olarak staj yonetmelıgımı okuyan ınsan kaynakları bugun satınalmaya gıt  yarın ambara  sevkıyata  gıt satıs pazarlamaya gıt  fln dedı durdu oyle gectın 1 haftamız.sanlkı ınsan kaynakları benı yanlıs yonlendırıyor gıbı gelıyor fakat staj yonergemde de satınalma ambarlama stok kontrol hesabı gıbı konular da var olması kafamı karsıtırdı..bır muhendıs adayının  malıyet hesabıdır satısla fln ılıskısını anlayamadım..sızın bu bahsettım tesıs  yonetımı ve ısletmesı stajınız nsldı ve nsl olmalı ...bılgılerınız aktarırsanız sevınırım..bırde ben hıc bır nolumde durmuyorum..bugun buna gıt buugn buna gıt dıyıp duruyorlar...tam olarak ben ne yapmalayım ne ogrenmelıyım?
mrv
Merve Ece YİĞİT
MBT Yönetim
*

Sınıf: 3

mtphr / believe in miracle

« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2009, 13:05:13 »

tesis yönetimi ve işletmesi ise ismi stajın bence de bu bahsettiğin bölümleri görmen gerekiyordur. Bu bölümlerde de hakkında bilgi alabilecek kadar dursan yeterli olur galiba ama yeterli olmadığını düşünüyorsan biraz daha kalıyım burada fln desen bir şey demezler heralde Smiley

tüm bu konuların mühendis adayıyla alakası yok da denemez bence, hangi alanda çalışacağına ya da ne gibi bir pozisyonda görev alacağına da bağlı tabi ama bunlar şu andan belli olmadığı için, genel olarak bir tesisin yönetimiyle ilgili de fikir sahibi olmak güzel bir artı,

stajlarda da hadi bu yıl üretim stajı hadi bu yıl işletme stajı yapın denmesi biraz gereksiz açıkcası, çoğu büyük fabrikada üretime yönelik direk olarak pratik bir çalışma yaptırmadıkları için, staj yaptığın yerde gerek üretimi gerekse de yönetime yönelik işletme işlerini ve şirketin nasıl çalıştırıldığını nasıl işletildiğini gözlemlemiş oluyorsun aslında, staj sadece genel bir bakış açısı katmak adına oluyor, çok fazla beklentilerimizi karşılayamıyoruz gibi sanki Smiley

...tat tvam asi...
...herkes normalmiş gibi davranır...
"...iz bırakmadan kayıp gittin; senin rüyan neydi peki...?" E.M.C.
"yapmak istediğin şeyleri yapma, yapmak istemediğin şeyleri yap. sana istememen gerektiği öğretilmiş olan şeyleri yap. seni en çok korkutan şeyleri yap."
s3rd4r
MBT Yönetim
*

Sınıf: 4

« Yanıtla #2 : 26 Temmuz 2009, 04:42:15 »

Mühendislik sadece üretim yapilan yere kapanip, hesap kitap yaptiktan sonra verimi artirma isi degildir.. Isletme stajida ögrenim hayatinin bir parcasi..

Türkiyede yaptigin hic bir stajdanda fazla birsey bekleme ztn..

Köprüyü geçene kadar ayıya AYI diyorum..
mussusi
Yeni Üye
*

Sınıf: 2

« Yanıtla #3 : 06 Ağustos 2009, 13:51:35 »

valla sızı cok megul edıorum kusura bakmayın ama staj bıttı de defterı kaldı nasıl yazıcam hıc bılmıyorum.su an arnavutluktayım.burdan dırekt okula gıdecem kesın defterı yazmıs sekılde gıtmem gerekıyor.su sorulara cevap arıyorum:)
1-ilk gune fabrıka tanıtımını ve oryantasyon egıtımı aldıgımı  yazsam yeterlı mıdır?
2-ambar-personel egıtımı-organızasyon seması-kalıte kontrol-bakım onarım- arge-kalıte yonetımı (ıso)-satınalma-uretım planlama ve kontrol-calsıma verımı-personel temını ve ucretlendırme-üretim iş akışı gıbı  konuları ogrendım.hangı bolumden yazmaya baslıyayım ve kac gun o bolumde kalmıs gıbı gostereyım..ambar 3 gun gibi fln ....
arkadaslar cok acıl valla yapın bır kıyak..haber beklıyorum..
kinyas
Yeni Üye
*

Sınıf: -

« Yanıtla #4 : 09 Ağustos 2009, 21:11:42 »

1- yeterli, eger hocan bilgiden cok laf kalabaligina bakiyorsa, uzun bisi yaz, tanimlar falan ornek doldurabilirsin.
2- organizasyon semasi ile baslamak guzel olabilir. sonra da kafana göre yazabilirsin.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: